Författare: Peter M. Eronson & Magnus Vasilis
Cider är en antik dryck, men det är svårt att säga var den kommer ifrån i och med att dess råvara, äpplet, varit historisk spritt över hela världen. Idag tillverkas det cider i framförallt England, Frankrike, Spanien och USA. I den här boken kommer läsaren att få lära sig hur enkelt det kan vara att tillverka cider hemma och samtidigt ta till vara på sina äpplen från trädgården.
Förutom en genomgång av ciderns historia och en enkel och pedagogisk genomgång av hur man gör hemma, innehåller boken också ett mer djupgående kapitel med bland annat information om svenska äpplen samt hur du kan vara kreativ och göra cider med andra frukter och bär.
Ur Innehållet:
Bakgrund om olika länders cidertillverkning.
Grundlig genomgång om utrustning och tillvägagångsätt för att göra cider hemma.
Recept på både traditionell cider och modern cider med exempelvis fläder och humle.
Information om svenska äpplen och deras smak samt hur du kan musta hemma.
Peter M Eronson är bosatt i Göteborg och Ambjörnarp. Han har varit aktiv hembryggare sedan 2007 och bryggt över 250 brygder hemma i sitt eget kök. Han har skrivit 9 böcker om öl och hembryggning. Bland annat ölbryggarboken Brygg ditt öl hemma, Brygga stiltypisk öl (med Magnus Vasilis) och Beer, Brewing & Bastards Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl (med Jonas Darnell).
Magnus Vasilis är bosatt i Göteborg där han i dag är bryggare på Vega Bryggeri på Hisingen. Han har gått bryggteknisk utbildning i Ludvika och är också certifierad öldomare. Under hans 10-åriga karriär som bryggare har han tagit över 20 medaljer i diverse hembryggartävlingar inom öl. Han har tidigare skrivit boken Brygga stiltypiskt tillsammans med Peter M Eronson.